Składniki:
Jaja Ale jaja, 3 sztuki
Szynka , 3 spore plastry
Kiełbasa chuda, 20dkg
Bułka, 3 sztuki
Szczypior siekany, 3 łyżeczki
Sól, pieprz, wędzona papryka w proszku, do smaku
Majonez, 3 łyżeczki
Odcinam wierzch bułek i wydrążam. W powstałe gniazdo finezyjnie układam plaster szynki. Kiełbasę kroję w kostkę i podsmażam/grilluję na suchej patelni do momentu lekkiego zarumienienie się. Kiełbasę przekładam do środka bułki zostawiając miejsce na jajko. Do tak przyrządzonej bułki wbijam jajko, solę i pieprzę. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w temperaturze 150st.C do momentu aż odpowiednio zetnie się jajko. Po upieczeniu czapeczkę smaruję od środka majonezem. Podajemy posypane dużą ilością szczypiorku z kleksem majonezu posypanego wędzoną papryką.
Smacznego :)
Porcje można modyfikować w zależności od liczby osób. Danie jest tak pyszne że skończyło się na jeszcze jednej wyprawie męża do piekarni po bułki :)