Przepis konkursowy

BUŁKA ZAPIEKANA Z JAJKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jaja Ale jaja, 3 sztuki
Szynka , 3 spore plastry
Kiełbasa chuda, 20dkg
Bułka, 3 sztuki
Szczypior siekany, 3 łyżeczki
Sól, pieprz, wędzona papryka w proszku, do smaku
Majonez, 3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Sępólno Krajeńskie)
(Głosów: 15)


Zostań mistrzem kuchni

Odcinam wierzch bułek i wydrążam. W powstałe gniazdo finezyjnie układam plaster szynki. Kiełbasę kroję w kostkę i podsmażam/grilluję na suchej patelni do momentu lekkiego zarumienienie się. Kiełbasę przekładam do środka bułki zostawiając miejsce na jajko. Do tak przyrządzonej bułki wbijam jajko, solę i pieprzę. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w temperaturze 150st.C do momentu aż odpowiednio zetnie się jajko. Po upieczeniu czapeczkę smaruję od środka majonezem. Podajemy posypane dużą ilością szczypiorku z kleksem majonezu posypanego wędzoną papryką. Smacznego :) Porcje można modyfikować w zależności od liczby osób. Danie jest tak pyszne że skończyło się na jeszcze jednej wyprawie męża do piekarni po bułki :)
Pikantna potrawka z ozorków
Pikantna potrawka z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1415
BANANOWY KURCZAK
BANANOWY KURCZAK
30-60 min. 2 średni
Głosów: 103
Sałatka śledziowa z buraczkami
Sałatka śledziowa z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Tarta mocno czekoladowa ze śmietaną i malinami
Tarta mocno...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 234
Serowo-mięsne kotleciki
Serowo-mięsne kotleciki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Tort sałatkowy
Tort sałatkowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2