Przepis konkursowy

GULASZ Z KOLOROWYM MAKARONEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z piersi kurczaka, 2 podwójne
smalec, 1/4 kostki
śmietana 12 %, 170 g
mąka, 1 łyżka
cebula, 1 sztuka
pomidor , 1 sztuka
czosnek, 1 ząbek
liść laurowy, 1 sztuka
angielskie ziele, 5 sztuk
sól, pieprz, jarzynka, majeranek, do smaku
makaron o smaku szpinaku i pomidorów, 200 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Łucja (Gdynia)
(Głosów: 186)


Zostań mistrzem kuchni

Smalec roztopić na patelni. Filety pokroić w dużą kostkę i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dolać 1/2 szklanki wody. Cebulę pokroić w kosteczkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, dowolnie pokroić i razem z cebulą rozsypać na mięsie. Czosnek rozgnieść, dodać do gulaszu. Wrzucić liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i przyprawy. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa od czasu do czasu dolewając przegotowaną wodą. Mąkę rozprowadzić w kubeczku z małą ilością zimnej wody , dodać śmietanę i wymieszać. Całość wlać do patelni m rozmieszać i gotować przez 2 - 3 minuty. Makaron ugotować osobno w osolonej wodzie. Gulasz podawać z gotowym makaronem rurką.
Pierś w przyprawach na warzywach
Pierś w przyprawach na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 341
Pączki z dżemem malinowym i lukrem
Pączki z dżemem...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1916
Śmietanowy makaron z kawałkami mięsa
Śmietanowy makaron z...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Pizza Shomontto
Pizza Shomontto
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85
Pierniczki na choinkę z okienkiem
Pierniczki na choinkę...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4146