Przepis konkursowy

CANNELLONI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron cannelloni, 1 op
mięso mielone z indyka, 500g
szpinak mrożony, 500g
ser feta, 1 op
papryka czerwona, 1szt
cebula , 2 szt
pasta z suszonych pomidorów, 1 słoiczek
ser żółty, 500g
masło, 4 łyżki
mleko , 3 szkl
mąka , 3 łyżki
gałka muszkatałowa, bazylia,oregano,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Białystok)
(Głosów: 48)


Zostań mistrzem kuchni

Cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cały szpinak, smażymy aż do odparowania całej wody.Na koniec dodajemy pokruszony ser feta, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. W drugiej misce łączymy mięso mielone z indyka z posiekaną cebulą, pastą z suszonych pomidorów, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Następnie gotujemy beszamel- 4 łyżki masła roztapiamy na małym ogniu, dodajemy 3 łyżki mąki i 3 szkl mleka, podgrzewamy mieszając aż do uzyskania gładkiej i gęstszej konsystencji, doprawiamy gałką muszkatołową. Makaron cannelloni nadziewamy przygotowanym szpinakiem i mięsem mielonym, układamy na przemian na blaszce. Polewamy wszystko beszamelem, posypujemy serem żòłtym i pieczemy w 180 stopniach 30min pod przykryciem i 15 min bez przykrycia. Smacznego.
Chinkali Sakiewki z mięsem
Chinkali Sakiewki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1498
Ciasto Murzynek
Ciasto Murzynek
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Naleśniki z duszonymi grzybami i parówką
Naleśniki z duszonymi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3928
Sałatka śledziowa z buraczkami
Sałatka śledziowa z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Bajeczny tęczowy torcik
Bajeczny tęczowy torcik
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Schab pod beszamelem z pieczarkami
Schab pod beszamelem z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 67