Przepis konkursowy

TARTA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 szt.
łosoś wędzony, 100 g
mozzarella (1 duża kulka), 125 g
śmietana 30 %, 100 ml
jajka, 4 szt.
pęczek koperku,
pomidor, 1-2 szt.
sól,pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Reda)
(Głosów: 1299)


Zostań mistrzem kuchni

Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim.Jajka mieszamy ze śmietaną,przyprawiamy solą i pieprzem,a następnie wylewamy na ciasto.Posypujemy połową pokrojonego koperku.Łososia kroimy na paski,mozzarelle na plasterki.Wykładamy na przemian na masę jajeczną.Na końcu układamy pokrojone na plasterki pomidory,przyprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy resztą pokrojonego koperku.Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy bez termoobiegu przez 25 minut.
Sałatkowa pychotka
Sałatkowa pychotka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 68
Pancakes maślankowe
Pancakes maślankowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 27
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
30 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Tosty francuskie z salsą pomidorową
Tosty francuskie z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 712
Tarta z bakłażanem i cukinią
Tarta z bakłażanem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 92
Piersi z kurczaka w domowym papirusie
Piersi z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1