Przepis konkursowy

TARTA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 szt.
łosoś wędzony, 100 g
mozzarella (1 duża kulka), 125 g
śmietana 30 %, 100 ml
jajka, 4 szt.
pęczek koperku,
pomidor, 1-2 szt.
sól,pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Reda)
(Głosów: 1299)


Zostań mistrzem kuchni

Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim.Jajka mieszamy ze śmietaną,przyprawiamy solą i pieprzem,a następnie wylewamy na ciasto.Posypujemy połową pokrojonego koperku.Łososia kroimy na paski,mozzarelle na plasterki.Wykładamy na przemian na masę jajeczną.Na końcu układamy pokrojone na plasterki pomidory,przyprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy resztą pokrojonego koperku.Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy bez termoobiegu przez 25 minut.
Malinowe tiramisu
Malinowe tiramisu
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Szarlotka z budyniem
Szarlotka z budyniem
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Owocowe naleśniki
Owocowe naleśniki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Tort naleśnikowy
Tort naleśnikowy
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 49