Przepis konkursowy

CIASTO LEŚNY MECH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Szpinak Baby Vital Fresh, 1 opakowanie
mąka pszenna, 2 szklanki
mąka ziemniaczana, 2 łyżki
cukier, 1,5 szklanki
olej, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
jajka, 3 szt
śmietana 30%, 1 szt (duża)
fix do śmietany, 1 szt
owoce do dekoracji, ok.100g
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: SYLWIA (ZAMEK BIERZGŁOWSKI)
(Głosów: 4149)


Zostań mistrzem kuchni

Jest to jeden z najłatwiejszych, a jednocześnie jeden z najbardziej efektownych przepisów na deser :) Na początku blendujemy szpinak z olejem. Dodajemy jajka i cukier i wszystko ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, odcinami jego wierzchnią część i kruszymy. Ubijamy śmietanę z fixem. Wykładamy ubitą śmietanę na ciasto, posypujemy pokruszoną częścią i lekko dociskamy. Ciasto dekorujemy owocami- jakie mamy pod ręką, ja użyłam żurawiny :) Smacznego zielonego! :D
Pierś w ziołach z brokułami i szpinakiem
Pierś w ziołach z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3051
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Zapiekany bakłażan z piersią kurczaka, serem gorgonzola i warzywami duszonymi w białym winie
Zapiekany bakłażan z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 29
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4544
Włoskie Caprese z oliwą z oliwek Extra Virgin Soleada
Włoskie Caprese z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Warzywne placki z cukinią
Warzywne placki z cukinią
30 min. 4 łatwy
Głosów: 51