Przepis konkursowy

CIASTO LEŚNY MECH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Szpinak Baby Vital Fresh, 1 opakowanie
mąka pszenna, 2 szklanki
mąka ziemniaczana, 2 łyżki
cukier, 1,5 szklanki
olej, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
jajka, 3 szt
śmietana 30%, 1 szt (duża)
fix do śmietany, 1 szt
owoce do dekoracji, ok.100g
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: SYLWIA (ZAMEK BIERZGŁOWSKI)
(Głosów: 4149)


Zostań mistrzem kuchni

Jest to jeden z najłatwiejszych, a jednocześnie jeden z najbardziej efektownych przepisów na deser :) Na początku blendujemy szpinak z olejem. Dodajemy jajka i cukier i wszystko ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, odcinami jego wierzchnią część i kruszymy. Ubijamy śmietanę z fixem. Wykładamy ubitą śmietanę na ciasto, posypujemy pokruszoną częścią i lekko dociskamy. Ciasto dekorujemy owocami- jakie mamy pod ręką, ja użyłam żurawiny :) Smacznego zielonego! :D
Ciasto marchewkowe bezglutenowe.
Ciasto marchewkowe...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 18
Domowe DROŻDŻÓWY + cafe LATTE
Domowe DROŻDŻÓWY +...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 20
Koktajl z borówek i truskawek z domieszką jogurtu greckiego
Koktajl z borówek i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Orientalny kurczak z kuskusem i warzywami
Orientalny kurczak z...
30 min. 4 średni
Głosów: 140
Biszkoptowy chudzielec z jabłkami
Biszkoptowy chudzielec...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 34
Grillowana pierś z kurczaka z tapenadą pod szynką parmeńską z grzankami
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 93