Przepis konkursowy

CIASTO LEŚNY MECH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Szpinak Baby Vital Fresh, 1 opakowanie
mąka pszenna, 2 szklanki
mąka ziemniaczana, 2 łyżki
cukier, 1,5 szklanki
olej, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
jajka, 3 szt
śmietana 30%, 1 szt (duża)
fix do śmietany, 1 szt
owoce do dekoracji, ok.100g
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: SYLWIA (ZAMEK BIERZGŁOWSKI)
(Głosów: 4149)


Zostań mistrzem kuchni

Jest to jeden z najłatwiejszych, a jednocześnie jeden z najbardziej efektownych przepisów na deser :) Na początku blendujemy szpinak z olejem. Dodajemy jajka i cukier i wszystko ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, odcinami jego wierzchnią część i kruszymy. Ubijamy śmietanę z fixem. Wykładamy ubitą śmietanę na ciasto, posypujemy pokruszoną częścią i lekko dociskamy. Ciasto dekorujemy owocami- jakie mamy pod ręką, ja użyłam żurawiny :) Smacznego zielonego! :D
Tilapia po Japońsku
Tilapia po Japońsku
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1646
Sałatka z Nudle Knorr
Sałatka z Nudle Knorr
30 min. 8 łatwy
Głosów: 79
Makoron z brokułami i anchovies
Makoron z brokułami i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 23
TORT KAWOWY
TORT KAWOWY
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 33
Pierniczki na choinkę z okienkiem
Pierniczki na choinkę...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4146
Sernik z galaretką brzoskwiniową i spodem brownies
Sernik z galaretką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12