Przepis konkursowy

COŚ DOBREGO I NIEDROGIEGO Z MIĘSA MIELONEGO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mięso mielone, 0,5 kg
Ciasto francuskie (gotowe), 1 opakowanie
Pomidory krojone w puszce, 1 szt.
Pieczarki, 20 dkg
Ser żółty, 4 plasterki
Cebula, 1 szt.
Sól, pieprz, oregano, zióła prowansalskie, czosnek, pietruszka, według upodobania
Brokuł , (kilka różyczek)
Olej, do smażenia
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Warszawa)
(Głosów: 4142)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki. Czekamy aż się ładnie podsmażą, dodajemy mięso mielone, pomidory oraz brokuły. Wszystko musi się poddusić. Na koniec dodajemy przyprawy. W międzyczasie smarujemy naczynie kamionkowe odrobiną oleju, następnie wykładamy ciasto francuskie, dodajemy farsz i wkładamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni na około 30-40 minut.
Zupa - Delikatny barszczyk z jajkiem poszetowym(4porcje)
Zupa - Delikatny...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1276
Królewskie dewolaje
Królewskie dewolaje
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1027
Racuchy z nektarynkami, jabłkami i rodzynkami
Racuchy z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4022
Czekoladowe Muffiny z kremem
Czekoladowe Muffiny z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4020
Biało-czerwony duet
Biało-czerwony duet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 18
Bułki kajzerki
Bułki kajzerki
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 55