Przepis konkursowy

COŚ DOBREGO I NIEDROGIEGO Z MIĘSA MIELONEGO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mięso mielone, 0,5 kg
Ciasto francuskie (gotowe), 1 opakowanie
Pomidory krojone w puszce, 1 szt.
Pieczarki, 20 dkg
Ser żółty, 4 plasterki
Cebula, 1 szt.
Sól, pieprz, oregano, zióła prowansalskie, czosnek, pietruszka, według upodobania
Brokuł , (kilka różyczek)
Olej, do smażenia
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Warszawa)
(Głosów: 4142)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki. Czekamy aż się ładnie podsmażą, dodajemy mięso mielone, pomidory oraz brokuły. Wszystko musi się poddusić. Na koniec dodajemy przyprawy. W międzyczasie smarujemy naczynie kamionkowe odrobiną oleju, następnie wykładamy ciasto francuskie, dodajemy farsz i wkładamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni na około 30-40 minut.
Patera pyszności
Patera pyszności
30 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Zawijasy (roladki)
Zawijasy (roladki)
30-60 min. 2 średni
Głosów: 26
Pływające Śledzie
Pływające Śledzie
30 min. 8 łatwy
Głosów: 24
Zupa szpinakowa oraz czipsy z szynki prosciutto i paluszki serowe
Zupa szpinakowa oraz...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Spaghetti z cukinią
Spaghetti z cukinią
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Tagliatelle z porem i prosciutto
Tagliatelle z porem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 136