Przepis konkursowy

SERNIK NA ZIMNO Z MASCARPONE I ŚWIEŻYMI OWOCAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Serek mascarpone , 800 g
Ser twarogowy, 1 kg
cukier puder, 200g
mleko zagęszczone, 300ml
herbatniki, 300g
masło, 180g
żelatyna, 60g
cynamon, 1 łyżka
malina, 20g
borówka amerykańska , 50g
wiśnia bez pestek, 800g
anyż, 1 sztuka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Paweł (luboń)
(Głosów: 274)


Zostań mistrzem kuchni

Herbatniki kruszymy, zalewamy rozpuszczonym masłem mieszamy z cynamonem formujemy spód w tortownicy odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody około 5 minut. Wiśnie gotujemy z cukrem i anyżem dodajemy żelatynę wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ser, mleko zagęszczone mieszamy razem wcześniej z ugotowanymi wiśniami dodajemy borówki, maliny wszystko wlewamy do tortownicy odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Smacznego!
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127
Krewetki w boczku z grilla z orzeźwiającą sałątką z grejpfruta
Krewetki w boczku z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 632
Pierś w ziołach z brokułami i szpinakiem
Pierś w ziołach z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3051
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246
Muszle ze szpinakiem , łososiem i serem feta
Muszle ze szpinakiem ,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Domowe Qurrito
Domowe Qurrito
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4200