Przepis konkursowy

SERNIK NA ZIMNO Z MASCARPONE I ŚWIEŻYMI OWOCAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Serek mascarpone , 800 g
Ser twarogowy, 1 kg
cukier puder, 200g
mleko zagęszczone, 300ml
herbatniki, 300g
masło, 180g
żelatyna, 60g
cynamon, 1 łyżka
malina, 20g
borówka amerykańska , 50g
wiśnia bez pestek, 800g
anyż, 1 sztuka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Paweł (luboń)
(Głosów: 274)


Zostań mistrzem kuchni

Herbatniki kruszymy, zalewamy rozpuszczonym masłem mieszamy z cynamonem formujemy spód w tortownicy odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości wody około 5 minut. Wiśnie gotujemy z cukrem i anyżem dodajemy żelatynę wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ser, mleko zagęszczone mieszamy razem wcześniej z ugotowanymi wiśniami dodajemy borówki, maliny wszystko wlewamy do tortownicy odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Smacznego!
TORT KAWOWY
TORT KAWOWY
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 33
Pierś w przyprawach na warzywach
Pierś w przyprawach na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 341
Pomidorowa tapenada
Pomidorowa tapenada
30 min. 4 łatwy
Głosów: 46
Śniadanie na włoską nutę
Śniadanie na włoską nutę
30 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Ciasto LION
Ciasto LION
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 31
Zapiekanka z makaronu
Zapiekanka z makaronu
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 88