Przepis konkursowy

GULASZ Z KURCZAKA, SZPINAKU I SUSZONYCH POMIDORÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi z kurczaka, 400 g
ząbek czosnku, 2 sztuk
cebula, 1 sztuk
szpinak w liściach, 1 opakowanie
suszone pomidory, 4-5 sztuk
olej ze słoika z suszonymi pomidorami, 1 łyżka
masło klarowane, 1 łyżka
białe wino wytrawne, 100 ml
śmietana 30%, 50 ml
sól, do smaku
biały pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magda (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Cebulę i czosnek siekamy drobno. Podsmażamy na maśle klarowanym z niewielką ilością oleju z pomidorów. Solimy. Dodajemy pokrojone w paski pomidory i znowu chwilę przesmażamy. Dodajemy pokrojonego w niewielką kostkę kurczaka. Im drobniejsza tym lepiej. Całość smażymy do momentu aż kurczak będzie miał złotawy kolor. Dodajemy szpinak i zalewamy winem. Gotujemy przez 15 minut. W trakcie dolewamy śmietanę i doprawiamy pieprzem kolorowym i białym oraz solą. Gulasz powinien być lekko ostry i dobrze posolony. Podajemy z kaszą gryczaną.
Rożki francuskie bogato szpinakowe fetą doprawione
Rożki francuskie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Makaron z sosem Italia
Makaron z sosem Italia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 45
Kukurydziane pancakes z owocami
Kukurydziane pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Makaron zapiekany ze szpinakiem i łososiem
Makaron zapiekany ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Lody na słodkim musie z dyni
Lody na słodkim musie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 498
Pikantna potrawka z ozorków
Pikantna potrawka z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1415