Przepis konkursowy

CYTRYNOWO-MIĘTOWY GRILLOWANY ŁOSOŚ Z CUKINIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeży filet łososia, 400g
cukinia, 1 średnia
sól,
pieprz cytrynowy,
oliwa z oliwek,
listki mięty,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Kraków)
(Głosów: 26)


Zostań mistrzem kuchni

Usuwamy skórę z łososia. Kroimy go w słupki (ok. 4 cm x1,5 cm). Solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny i wstawiamy na kwadrans do lodówki. Cukinię kroimy na cienkie paski (sztuk tyle ile kawałków łososia). Sparzamy ją w gorącej wodzie przez 4 minuty. Każdy plasterek cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym - kładziemy kawałek łososia i listki mięty. Rolujemy i nabijamy na patyki do szaszłyków. Możemy jeszcze doprawić pieprzem. Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy często obracając. Przed podaniem skrapiamy delikatnie cytryną.
Budyniowe babeczki z polewą czekoladową
Budyniowe babeczki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4262
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
Makaron z pesto i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Artystyczny ład
Artystyczny ład
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1099
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
ZAPIEKANKA MAKARONOWA...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Owocowy pucharek
Owocowy pucharek
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203
Sałatka z brokułami
Sałatka z brokułami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 28