Przepis konkursowy

OWOCOWY PUCHAREK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, jedno opakowanie
galaretka o smaku poziomkowym, jedno opakowanie
truskawki, około 20 sztuk
migdały w płatkach, garść
bita śmietana, do dekoracji
banan, jeden
brzoskwinia, jedna
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jadwiga (Korsze)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowujemy galaretkę, zgodnie z opisem na opakowaniu. Serek mascarpone zmiksować z większą częścią truskawek (zostawić kilka do dekoracji). Na sam spód pucharka nasypać kilka płatków migdałów. Na to wyłożyć zmiksowany serek z truskawkami. Na tę warstwę dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinię. Tak przygotowany pucharek wstawić do lodówki. Jak galaretka zacznie tężeć, należy dodać ją delikatnie do deseru. Następnie gotowy już deser, wstawiamy do lodówki. Przed podaniem zrobić kleksa z bitej śmietany, udekorować owocami. Deserek gotowy!
DYNIOWE DONUTY Z KASZY JAGLANEJ
DYNIOWE DONUTY Z KASZY...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 17
PIKANTNE MUFFINKI
PIKANTNE MUFFINKI
30 min. 6 łatwy
Głosów: 37
Puszysty sernik
Puszysty sernik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 27
Chłodnik z pieczonych , młodych buraków ..z jogurtem greckim.
Chłodnik z pieczonych...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 29
Tort Aleksa
Tort Aleksa
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 43
Tarta z borówkami
Tarta z borówkami
30 min. 4 łatwy
Głosów: 13