Przepis konkursowy

OWOCOWY PUCHAREK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, jedno opakowanie
galaretka o smaku poziomkowym, jedno opakowanie
truskawki, około 20 sztuk
migdały w płatkach, garść
bita śmietana, do dekoracji
banan, jeden
brzoskwinia, jedna
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jadwiga (Korsze)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowujemy galaretkę, zgodnie z opisem na opakowaniu. Serek mascarpone zmiksować z większą częścią truskawek (zostawić kilka do dekoracji). Na sam spód pucharka nasypać kilka płatków migdałów. Na to wyłożyć zmiksowany serek z truskawkami. Na tę warstwę dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinię. Tak przygotowany pucharek wstawić do lodówki. Jak galaretka zacznie tężeć, należy dodać ją delikatnie do deseru. Następnie gotowy już deser, wstawiamy do lodówki. Przed podaniem zrobić kleksa z bitej śmietany, udekorować owocami. Deserek gotowy!
Miodowy Orzechowiec
Miodowy Orzechowiec
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 244
Różyczki
Różyczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 131
Smażone lody
Smażone lody
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1
Kokosowe paski z piersi kurczaka
Kokosowe paski z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1374
Zapiekanka z chipsami
Zapiekanka z chipsami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4254
Sernik kokosowy z ganache z białej czekolady
Sernik kokosowy z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 12