Przepis konkursowy

OWOCOWY PUCHAREK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, jedno opakowanie
galaretka o smaku poziomkowym, jedno opakowanie
truskawki, około 20 sztuk
migdały w płatkach, garść
bita śmietana, do dekoracji
banan, jeden
brzoskwinia, jedna
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jadwiga (Korsze)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowujemy galaretkę, zgodnie z opisem na opakowaniu. Serek mascarpone zmiksować z większą częścią truskawek (zostawić kilka do dekoracji). Na sam spód pucharka nasypać kilka płatków migdałów. Na to wyłożyć zmiksowany serek z truskawkami. Na tę warstwę dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinię. Tak przygotowany pucharek wstawić do lodówki. Jak galaretka zacznie tężeć, należy dodać ją delikatnie do deseru. Następnie gotowy już deser, wstawiamy do lodówki. Przed podaniem zrobić kleksa z bitej śmietany, udekorować owocami. Deserek gotowy!
Zapiekana faszerowana papryka
Zapiekana faszerowana...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Ciasto kokosowe
Ciasto kokosowe
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 16
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Tilapia filet smazony z frytkami
Tilapia filet smazony...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Pizza Niebiańska Uczta
Pizza Niebiańska Uczta
30 min. 4 średni
Głosów: 15
Tarta cynamonowa z jabłkami
Tarta cynamonowa z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 271