Przepis konkursowy

BUDYNIOWE BABECZKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Budyń w proszku śmietankowy, 100g
Masło, 200g
Jaja, 2 szt.
Mleko, 4 łyżki
Drobny cukier do wypieków, 1 szkl.
Mąka pszenna, 3/4 szklanki
Proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona, 1/4 łyżeczki
Margaryna, 100g
Cukier puder, 100g
Kakao, 2 łyżki
Mąka ziemniaczana, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Gubin)
(Głosów: 4262)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto: proszek budyniowy przesiać z mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Odłożyć. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać cukier. Wbijać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dolać mleko oraz wsypać suche przesiane składniki. Wymieszać do połączenia. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto rozdzielić między papilotkami, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Polewa: wszystkie składniki polewy włożyć do naczynia, wymieszać, ogrzewać (nie gotować), aż powstanie gęsta błyszcząca masa. Wystudzić. Wierzch babeczek polać polewą i udekorować.
Szpinakowe słoneczko
Szpinakowe słoneczko
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4243
Cynamonowiec z mascarpone i amaretto
Cynamonowiec z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 88
Placuszki z piersi kurczaka
Placuszki z piersi...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 94
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3
Makaronowe muszle lumaconi szybkie i proste
Makaronowe muszle...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Klopsy Królewskie
Klopsy Królewskie
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21