Przepis konkursowy

DELIKATNE ŁAKOCIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Serek Marscarpone, 250 g
kakao, 1 łyżka
Banany, 3 sztuki
schłodzona śmietana 30%, 250 ml
cukier puder, ok 3 łyżki
małe opakowanie biszkoptów,
Truskawki, 250g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Karolina (Nowy Sącz)
(Głosów: 127)


Zostań mistrzem kuchni

Banany obieramy, jednego kroimy na plasterki a dwa pozostałe rozdrabniamy blenderem. Truskawki myjemy. Kroimy truskawki na pół. Do miski wrzucamy mascarpone, ok 2 łyżki cukru pudru (lub mniej- do smaku), rozdrobnione banany i całość dokładnie miksujemy. Do Masy dodajemy łyżkę kakao - miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy ok 1 łyżkę cukru pudru. Przygotowujemy 4 szerokie szklanki. Układamy w takiej kolejności: biszkopty-masa bananowa ciemna-biszkopty-masa bananowa ciemna. Wokół szklanki układamy plasterki bananów i truskawek. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego :)
Tarta z gruszkami
Tarta z gruszkami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 196
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823
Sadzone jajka ze szpinakiem i cieciorką
Sadzone jajka ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50
Tort Dobosz
Tort Dobosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 43
Filet z piersi kurczaka na czerwonym ryżu
Filet z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4071