Przepis konkursowy

DOMOWE RAVIOLLI ZE SZPINAKIEM NA OSTRO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jarmuż, 3 garście
chilli, jedna
puszka fasoli, jedna
sól, szczypta
czosnek, 4 ząbki
mąka, 300 g
jajka, 3
serek Almette z pieprzem, 1
tymianek, 1
rozmaryn, 1
bazylia, 1
rukola, 1
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: monika (warszaawa)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Jajka łączymy z mąka i solą, zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Farsz: Cebulę szklimy, dodajemy czosnek, chilli, paprykę, jarmuż i na koniec fasolę. Przestudzony farsz łączymy z serkiem Almette i na rozwałkowanym cieście ustawiamy nadzienie i lepimy pierogi. Rukolę, bazylię i oliwę miksujemy, aż powstanie pesto. Wrzucamy do osolonego wrzątku na 2-3 minuty. Polewamy domowym sosem pesto. Smacznego!
Polędwica z dorsza na warzywnym tagliatelle
Polędwica z dorsza na...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 265
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem
Gołąbki z mięsem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 846
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Wieżyczki drobiowe ze szpinakiem, serem i suszonymi pomidorami
Wieżyczki drobiowe ze...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1700
Tarta wytrawna z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
Tarta wytrawna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2247
Mumia z piersi kurczka w towarzystwie szpinaka i sera mozarella
Mumia z piersi kurczka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15