Przepis konkursowy

GOŁĄBKI Z MIĘSEM MIELONYM I RYŻEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kapusta, 1 szt
ryż, 300 g
masło, 3 łyżki
mięso, 300 g
natka z pietruszki posiekana , 1 łyżka
czosnek, 1 szt
koncentrat pomidorowy, 4 łyżki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Tomasz (Jerzmanowice)
(Głosów: 846)


Zostań mistrzem kuchni

Kapustę sparzyć aby liście zmiękły. Delikatnie rozdzielić jeden od drugiego.Ryż ugotować w posolonej wodzie. Na patelni zeszklić cebule na maśle. W misce wymieszać cebule ryż natkę mięso ząbek czosnku doprawić solą i pieprzem. Liście kapusty napełnić farszem i ciasno układać w garnku podlać wodą dodać koncentrat jarzynkę i kostkę rosołową. Dusić na wolnym ogniu ok 1 godziny.
Naleśniki z duszonymi grzybami i parówką
Naleśniki z duszonymi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3928
Penne z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami malinowymi
Penne z tuńczykiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Kurczak w sosie estragonowym
Kurczak w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 86
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Tort Mileny
Tort Mileny
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 62
Kokosowe placki bezglutenowe
Kokosowe placki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 46