Przepis konkursowy

DORSZ ZAPIEKANY Z PORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z dorsza, 500g
Por, 2 szt
Masło, 100g
Śmietana słodka , 0,5 szkl
Świeżo mielony pieprz, 1 łyżeczka
Sól, 1 łyżeczka
Świeży koperek, 1 łyżka
Cytryna, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Mińsk Mazowiecki)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę kroimy w kawałki. Doprawiamy z obu stron solą,pieprzem i skórką otartą z cytryny. Naczynie do zapiekania smarujemy maslem, wykladamy rybę. Na patelni roztapiamy łyżkę masła i dusimy pory pokrojone w półplasterki. Dodajemy sól,odrobinę pieprzu i po około 10 minutach śmietankę oraz pokrojony drobno koperek. Taką porową mieszankę wykładamy na rybę ,wyrównujemy aby na każdym kawałku znajdował sie farsz. Dodatkowo na wierzchu mozemy ułożyć kilka plasterków cytryny. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopniu C. piekarniku ok.30 min. Podajemy z ziemniaczanym puree z masełkiem cytrynowym (masłó+skórka z cytryny) Smacznego :)
Klopsy Królewskie
Klopsy Królewskie
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
ZIMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ
ZIMOWE BUŁECZKI Z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21
Kulki z serka Labneh w oliwie i ziołach
Kulki z serka Labneh w...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Serowo-mięsne kotleciki
Serowo-mięsne kotleciki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Tort malinowy
Tort malinowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4155
Naleśniki z tuńczykiem
Naleśniki z tuńczykiem
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0