Przepis konkursowy

DORSZ ZAPIEKANY Z PORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z dorsza, 500g
Por, 2 szt
Masło, 100g
Śmietana słodka , 0,5 szkl
Świeżo mielony pieprz, 1 łyżeczka
Sól, 1 łyżeczka
Świeży koperek, 1 łyżka
Cytryna, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Mińsk Mazowiecki)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę kroimy w kawałki. Doprawiamy z obu stron solą,pieprzem i skórką otartą z cytryny. Naczynie do zapiekania smarujemy maslem, wykladamy rybę. Na patelni roztapiamy łyżkę masła i dusimy pory pokrojone w półplasterki. Dodajemy sól,odrobinę pieprzu i po około 10 minutach śmietankę oraz pokrojony drobno koperek. Taką porową mieszankę wykładamy na rybę ,wyrównujemy aby na każdym kawałku znajdował sie farsz. Dodatkowo na wierzchu mozemy ułożyć kilka plasterków cytryny. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopniu C. piekarniku ok.30 min. Podajemy z ziemniaczanym puree z masełkiem cytrynowym (masłó+skórka z cytryny) Smacznego :)
Glazurowane pałeczki z kurczaka z ostrą papryką i miodem
Glazurowane pałeczki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Naleśniki z musem truskawkowym, borówkami, śliwkami, sosem czekoladowym i jogurtem greckim.
Naleśniki z musem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 45
Tuńczyk z zieleniną
Tuńczyk z zieleniną
30 min. 2 łatwy
Głosów: 95
Wesołe ciasto pełne jajek
Wesołe ciasto pełne jajek
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 131
Zdrowe śniadanie
Zdrowe śniadanie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Szparagi w sosie holenderskim z prosciutto
Szparagi w sosie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 122