Przepis konkursowy

DORSZ ZAPIEKANY Z PORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z dorsza, 500g
Por, 2 szt
Masło, 100g
Śmietana słodka , 0,5 szkl
Świeżo mielony pieprz, 1 łyżeczka
Sól, 1 łyżeczka
Świeży koperek, 1 łyżka
Cytryna, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Mińsk Mazowiecki)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę kroimy w kawałki. Doprawiamy z obu stron solą,pieprzem i skórką otartą z cytryny. Naczynie do zapiekania smarujemy maslem, wykladamy rybę. Na patelni roztapiamy łyżkę masła i dusimy pory pokrojone w półplasterki. Dodajemy sól,odrobinę pieprzu i po około 10 minutach śmietankę oraz pokrojony drobno koperek. Taką porową mieszankę wykładamy na rybę ,wyrównujemy aby na każdym kawałku znajdował sie farsz. Dodatkowo na wierzchu mozemy ułożyć kilka plasterków cytryny. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopniu C. piekarniku ok.30 min. Podajemy z ziemniaczanym puree z masełkiem cytrynowym (masłó+skórka z cytryny) Smacznego :)
Coś dobrego i niedrogiego z mięsa mielonego
Coś dobrego i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4142
Tort w róże
Tort w róże
30-60 min. 8 średni
Głosów: 131
Curry dyniowe z kurczakiem i szpinakiem
Curry dyniowe z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 64
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 10
Szybki pożywny tost z jajkiem, sosem i ketchupem
Szybki pożywny tost z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1202
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127