Przepis konkursowy

DYNIOWE DONUTY Z KASZY JAGLANEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ugotowana kasza jaglana, 120 g
puree z dyni, 80 g
mąka jaglana, 2 łyżki
mąka arachidowa, 1 łyżka
sól, szczypta
miód, 1 łyżka
cynamon, szczypta
mielone goździki, szczypta
masło klarowane, łyżeczka
jajo, szt.
proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Sandra (Kołobrzeg)
(Głosów: 17)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie mokre składniki wymieszać za pomocą miksera. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy i ponownie zmiksować. Piec w porządnie rozgrzanym urządzeniu do wypieku donutów około 7 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Nutellowe-czekoladowe mini serniczki z kremem śmietankowym i czereśniami
Nutellowe-czekoladowe...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 219
Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
Tagliatelle z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4282
Kleftiko
Kleftiko
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Ciasto z ptasim mleczkiem
Ciasto z ptasim mleczkiem
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 149
Wysowski bogracz na ostro
Wysowski bogracz na ostro
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 963
Czekoladowo - malinowe muffinki z kokosową bitą śmietaną
Czekoladowo - malinowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65