Przepis konkursowy

DYNIOWE DONUTY Z KASZY JAGLANEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ugotowana kasza jaglana, 120 g
puree z dyni, 80 g
mąka jaglana, 2 łyżki
mąka arachidowa, 1 łyżka
sól, szczypta
miód, 1 łyżka
cynamon, szczypta
mielone goździki, szczypta
masło klarowane, łyżeczka
jajo, szt.
proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Sandra (Kołobrzeg)
(Głosów: 17)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie mokre składniki wymieszać za pomocą miksera. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy i ponownie zmiksować. Piec w porządnie rozgrzanym urządzeniu do wypieku donutów około 7 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Tort śmietanowy  truskawkami
Tort śmietanowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 205
Tort ajerkoniakowy czyli jaja w roli głównej
Tort ajerkoniakowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Brzoskwiniowa fantazja
Brzoskwiniowa fantazja
30 min. 6 łatwy
Głosów: 41
Mielone z piersi kurczaka z puree ziemniaczanym i marchewką
Mielone z piersi...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3227
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 21