Przepis konkursowy

BRZOSKWINIOWA FANTAZJA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, 250g
schłodzona śmietanka kremówka 36%, 250g
cukier waniliowy, 2 łyżeczki
bardzo gorąca woda, 2/3 szklanki
woda w temeraturze pokojowej, 1/3 szklanki
galaretka brzoskwiniowa , 1 opakownie na 500 ml wody
cuker puder, 2-4 łyżki do smaku
brzoskwinie, 1 puszka
czekolada starta do dekoracji,
wafelki z czekoladą do dekoracji, po jednym do każdego pucharku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Inowrocław)
(Głosów: 41)


Zostań mistrzem kuchni

Galaretkę rozpuściłam w 2/3 szklanki gorącej wody. Dodałam 1/3 szklanki wody o temperaturze pokojowej i wymieszałam. Ostawiłam do wystudzenia (całość powinna mieć temp. pokojową). Brzoskwinie osączyłam z syropu o pokroiłam w kostkę. Śmietankę ubiłam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno. Serek wyłożyłam do miski. Stopniowo dodawałam o niego przestudzoną galaretę. Po każdym dodaniu wymieszałam wszystko mikserem na niskich obrotach aż składniki się połączyły. Następnie serek z galaretką dodałam do śmietany i wymieszałam łyżką. Do pucharków nakładałam warstwami krem i brzoskwinie. Deser wstawiłam do lodówki na około 2 godziny.
Czekoladowy makaron z sosem truskawkowo - czekoladowym
Czekoladowy makaron z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 637
Risotto grzybowe z orzechami włoskimi i natką
Risotto grzybowe z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 120
Kokosowa panna cotta z sosem z mango
Kokosowa panna cotta z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 307
Spaghetti alla bolognese
Spaghetti alla bolognese
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 63
Paella mixta z langustynkami i kurczakiem
Paella mixta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Sup Hed czyli tajska zupa grzybowa
Sup Hed czyli tajska...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 69