Przepis konkursowy

GOŁĄBKI W SOSIE ŚMIETANOWO- PIECZARKOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 0,5kg
boczek, 250 gram
cebula - duże, 2
pieczarki, 10 sztuk
oliwa z oliwek,
śmietana18%, 1 sztuka
kostka rosołowa, 1
kapusta pekińska, 1
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Patrycja (Gołańcz)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

250 gram ziemniaków ugotować i ugnieść widelcem pozostałe 250g strzeć na tarce. Boczek pokroić w kosteczkę, cebulę obrać - drobno posiekać. Wszystkie składniki podsmażamy na oliwie do otrzymania odpowiedniej konsystencji. Liście kapusty zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zmiękną. Liście kapusty pekińskiej rozkładamy i nakładamy farsz po czym podsmażamy z obu stron na oliwie tak każdy gołąbek przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy szklanką bulionu i odstawiamy do piekarnika na 40 minut, 180 stopni termoobieg. SOS: W międzyczasie kroimy pieczarki w kostkę, do pieczarek dodajemy 1,5 szklanki bulionu gotujemy około 15 minut zagęszczamy śmietaną dodajemy potrawy do smaku. W taki sposób potrawę mamy gotową, ze względu na to że uwielbiam ziemniaki, gołąbki podaje z nimi, choć można podać z samym sosem bądź talarkami wedle uznania. Smacznego !!!
Marchewkowa rozkosz czyli treningowe ciasto marchewkowe
Marchewkowa rozkosz...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Malinowa rozkosz
Malinowa rozkosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 26
Filet z piersi kurczaka w cieście francuskim
Filet z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4206
Dorsz ze zdrową obstawą
Dorsz ze zdrową obstawą
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Migdałowiec
Migdałowiec
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 153
Sałatka z tuńczyka
Sałatka z tuńczyka
30 min. 4 łatwy
Głosów: 36