Przepis konkursowy

GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA Z SAŁATKĄ Z RUKOLI,PIECZONEGO BURAKA,SEREM BLUE I GRANATEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś z kurczaka, 400 g
rukola, 200 g
buraki, 2 średnie
ser blue, połowa opakowania
granat, 1/4
musztarda sarepska, 1 łyżeczka
miód, 1 łyżeczka
cytryna, 1 łyżeczka soku
olej, do smażenia
sól, pieprz, pieprz biały, pieprz cayenne,papryka słodka, szczypta
orzechy włoskie, 4 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Daria (Olsztyn)
(Głosów: 59)


Zostań mistrzem kuchni

Buraki myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok. 1 h. Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, suszymy ręcznikiem papierowym, przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę do kurczaka. Mieszamy miód z musztardą, dodajemy przyprawy: pieprz cayenne (w zależności od ostrości), pieprz biały<niewielką ilość> i paprykę słodką. Smarujemy kurczaka z każdej strony. Odkładamy do lodówki na 30 minut. Myjemy rukolę, osuszamy ręcznikiem papierowym. wykładamy na talerz i skrapiamy sokiem z cytryny<najlepiej ukroić kawałek cytryny, żeby czuć było również sok ze skórki>. Wyciągamy buraki z piekarnika, obieramy je i kroimy w plasterki, układamy na rukolę, dodajemy pokrojony w kosteczkę ser pleśniowy, pestki granatu i prażone, rozdrobnione orzechy włoskie. Kurczaka grillujemy (można na patelni grillowej) na rozgrzanym oleju. Smacznego!;)
BANANOWY KURCZAK
BANANOWY KURCZAK
30-60 min. 2 średni
Głosów: 103
Sadzone jajka ze szpinakiem i cieciorką
Sadzone jajka ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
Cebularze
Cebularze
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 256
Tilapia smażona z salsą z warzyw
Tilapia smażona z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 43
Zapiekanka z chipsami
Zapiekanka z chipsami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4254
Kociołek Panoramixa
Kociołek Panoramixa
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 18