Przepis konkursowy

RAJSKIE BATONIKI ZBOŻOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mleko skondensowane słodzone, 1 puszka
płatki owsiane górskie, 2 szklanki
kandyzowane/suszone owoce egzotyczne (np. papaja, ananas, mango, pomelo), 200 g - ok. 1 szklanka
wiórki kokosowe, 50 g
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Grażyna (Warszawa)
(Głosów: 4267)


Zostań mistrzem kuchni

Szybkie i pożywne batoniki idealne na przekąskę w szkole i pracy. Z podanej porcji wychodzi ok. 12 batoników. W misce wymieszać płatki, wiórki i rozdrobnione owoce. Mleko podgrzać na patelni teflonowej lub w garnku z grubym dnem od czasu do czasu mieszając. Ciepłym mlekiem zalać suche składniki i wymieszać. Gotową masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, rozprowadzić równomiernie i uklepać. Piec godzinę w 130 stopniach z termoobiegiem.
JAGODOWE MUFFINKI Z CZEKOLADĄ
JAGODOWE MUFFINKI Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 16
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
30-60 min. 4 średni
Głosów: 132
Nadziewane papryki
Nadziewane papryki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 341
Tarta
Tarta
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 11
Krokiety mięsno-warzywne w złotej panierce
Krokiety...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 13
Szarlotka z nutką cynamonu pod budyniową pianką
Szarlotka z nutką...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 8