Przepis konkursowy

RAJSKIE BATONIKI ZBOŻOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mleko skondensowane słodzone, 1 puszka
płatki owsiane górskie, 2 szklanki
kandyzowane/suszone owoce egzotyczne (np. papaja, ananas, mango, pomelo), 200 g - ok. 1 szklanka
wiórki kokosowe, 50 g
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Grażyna (Warszawa)
(Głosów: 4267)


Zostań mistrzem kuchni

Szybkie i pożywne batoniki idealne na przekąskę w szkole i pracy. Z podanej porcji wychodzi ok. 12 batoników. W misce wymieszać płatki, wiórki i rozdrobnione owoce. Mleko podgrzać na patelni teflonowej lub w garnku z grubym dnem od czasu do czasu mieszając. Ciepłym mlekiem zalać suche składniki i wymieszać. Gotową masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, rozprowadzić równomiernie i uklepać. Piec godzinę w 130 stopniach z termoobiegiem.
Bajeczny tęczowy torcik
Bajeczny tęczowy torcik
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Rozgrzewająca zupa...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 59
Pizza - czyli przez żołądek do serca
Pizza - czyli przez...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4016
Babka cytrynowo-imbirowa z białym pieprzem
Babka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 89
Przepis na pizzę ze szpinakiem i oliwkami w roli głównej (wegetariańska)
Przepis na pizzę ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Błyskawiczna sałatka warzywno-ryżowa
Błyskawiczna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8