Składniki:
gruszki, 4 szt.
cytryna, 2 łyżki
masło, 10 g
bita śmietana Mleczna Dolina (spray),
czekolada Magnetic, 100 g
mieszanka orzechów Bakalland, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Anna (Kędzierzyn-Koźle)
(Głosów: 87)
Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni. Gruszki umyć, obrać ze skórki, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, następnie ułożyć groszki obok siebie (rozcięciem do góry) i skropić sokiem z cytryny. Piec około 20-30 min., aż będą miękkie. Następnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Podpieczone gruszki posypać mieszanką orzechów, dodać bitą śmietanę, a następnie polać je wcześniej przygotowaną czekoladą. Smacznego!