Przepis konkursowy

GRUSZKI ZAPIEKANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki, 4 szt.
cytryna, 2 łyżki
masło, 10 g
bita śmietana Mleczna Dolina (spray),
czekolada Magnetic, 100 g
mieszanka orzechów Bakalland, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Kędzierzyn-Koźle)
(Głosów: 87)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni. Gruszki umyć, obrać ze skórki, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, następnie ułożyć groszki obok siebie (rozcięciem do góry) i skropić sokiem z cytryny. Piec około 20-30 min., aż będą miękkie. Następnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Podpieczone gruszki posypać mieszanką orzechów, dodać bitą śmietanę, a następnie polać je wcześniej przygotowaną czekoladą. Smacznego!
Soczysta pierś z kurczaka z aromatycznymi ziemniaczkami i papryką
Soczysta pierś z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Soczysta kaczka na malinowym puree z chipsem i sosem pomarańczowym
Soczysta kaczka na...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 3941
L E C Z O
L E C Z O
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Rolada Serowa
Rolada Serowa
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 47
Cynamonowe croissants z czekoladą
Cynamonowe croissants...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203
Tartaletki z musem malinowym
Tartaletki z musem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 992