Przepis konkursowy

L E C Z O
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Papryka czerwona, 1 kg
Cukinie średnie, 2 sztuki
Cebula, 1 sztuka
Pomidory, 3 sztuki
Mleczko kokosowe, 2 łyżki
Kiełbasa typu toruńska, 0,5 kg
pieprz, 0,5 łyżeczki
sól, 0,5 łyżeczki
papryka ostra w proszku, 0,5 łyżeczki
bazylia świeża lub suszona, 1 łyżeczka
masło klarowane, 2 łyżki
czosnek, 2 ząbki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Danuta (RYDUŁTOWY)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Wymyć, obrać cukinie, pokroić w kostkę; wymytą paprykę wyczyścić z nasion i pokroić w kostkę; to samo z pomidorami. W wysokiej patelni bądź rondlu rozpuścić masło klarowane, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać w kolejności paprykę, cukinię i po 5 minutach pomidory. Wszystko przyprawić solą, pieprzem, rozdrobnionym czosnkiem, papryką ostrą, bazylią. Wszystko po starannym wymieszaniu dusić do miękkości. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i wrzucić do duszonych warzyw. Na koniec duszenia dodać 2 łyżki mleczka kokosowego (niekoniecznie), wymieszać i całość zagotować.
Czekoladowa tarta z porzeczkami
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 261
Budyniowe z  galaretką
Budyniowe z galaretką
30 min. 6 średni
Głosów: 60
Makaron z zielonym pesto i czerwonymi dodatkami
Makaron z zielonym...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 143
MAKARON Z KURCZAKIEM  W SOSIE CYTRYNOWYM
MAKARON Z KURCZAKIEM...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Faszerowana Cukinia
Faszerowana Cukinia
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Tarta śliwkowa
Tarta śliwkowa
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 65