Przepis konkursowy

ROZGRZEWAJACY GULASZ PAPY SMERFA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Klopsy wołowe, 500g
Pieczarki, 500g
Cebula, 500g
Papryka (3 kolory), 3 szt.
Fasola czerwona, 1 szt.
Kukurydza z puszki, 1 szt
Koncentrat pomidorowy, 1 szt.
Papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz, oliwa, kostka rosołowa, wedle uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Warta)
(Głosów: 91)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki i cebule pokroić, zeszklić na oliwie doprawić sola i pieprzem, dusić do miękkości. W tym czasie podsmażyć na oliwie klopsy wołowe. Pieczarki z cebulą podlać ok. 1 litra bulionu z kostki, dodać pokrojoną w kostkę kolorową paprykę , fasolę, kukurydzę, podsmażone klopsiki; doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą - będzie bardziej rozgrzewająca w jesienne wieczory :) Gdy papryka będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy, który zagęści gulasz. Podawać z pieczywem.
Sodziaki
Sodziaki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3973
Pizza PARMA z szynką parmeńską i rukolą
Pizza PARMA z szynką...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Roladka jabkowo - orzechowa
Roladka jabkowo -...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 341
Spaghetti z cukinią
Spaghetti z cukinią
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Kanapkowa pasta z kaszy jaglanej i oliwek
Kanapkowa pasta z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1084
Tort leśny mech
Tort leśny mech
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2