Przepis konkursowy

GWIAZDKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 300g
Miód, 100g
Margaryna, 200g
Cukier puder, 3 łyżki
Soda oczyszczona, 1 łyżeczka
Aromat waniliowy, 1 łyżeczka
Lukier,
Posypka,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Skarszewy)
(Głosów: 42)


Zostań mistrzem kuchni

Składniki na ciasteczka zagnieść na jednolitą masę i włożyć na 1 godzinę do zamrażalnika. Po tym czasie wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy na około 3 mm i wycinamy gwiazdki, za pomocą małej gwiazdeczki wycinamy środek, a jak nie mamy to możemy użyć naparstka lub nie wycinać w ogóle; jeśli mamy różnej wielkości gwiazdki to wycinamy różne. Układamy na formie wysmarowanej margaryną i pieczemy w 170 stopniach około 15-20 minut. Gdy ciastka wystygną smarujemy lukrem i posypujemy posypką.
Torcik Bezowy z Amerykańską nutą
Torcik Bezowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Tymiankowa polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
Tymiankowa polędwiczka...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1036
Bezowiec inaczej
Bezowiec inaczej
30-60 min. 8 średni
Głosów: 203
Tarta z bakłażanem i cukinią
Tarta z bakłażanem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 92
Wykwintna zupa grzybowa z orzechami laskowymi
Wykwintna zupa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Ciasto Bounty
Ciasto Bounty
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 3065