Przepis konkursowy

TARTA Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
cukinia, 1 szt.
bakłażan, 1 szt.
pomidor, 1 lub 2 szt.
kozi ser, 100 g
jajka, 3 szt.
śmietana kremówka, 150 g.
tymianek, szczypta
sól, szczypta
pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Zasań)
(Głosów: 92)


Zostań mistrzem kuchni

Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie plastry i przysmaż je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Śmietankę wymieszaj z jajkami, dodaj posiekany tymianek, sól oraz pieprz. Ciasto przełóż do formy, ułóż na nim warzywa i plastry pomidora, całość polej masą jajeczną. Na wierzchu połóż pokruszony kozi ser. Wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni na 20 minut.
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007
Ciasto Bounty
Ciasto Bounty
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 3065
Serowo-mięsne kotleciki
Serowo-mięsne kotleciki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Zakochane śniadanie
Zakochane śniadanie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 492
Pomidory pod pierzynką
Pomidory pod pierzynką
30 min. 6 łatwy
Głosów: 60
Pałki drobiowe w pomarańczach i rozmarynie
Pałki drobiowe w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 140