Przepis konkursowy

JESIENNE FIGI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
figi, 4 szt
szynka włoska, 4 szt
jogurt nauralny typu greckiego, 4 łyżki
miód, 2 łyżki
tymianek świeży/ suszony, łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Karolina (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Figi umyj, odetnij ogonki, natnij na krzyż i lekko ściśnij u dołu aby się otworzyły. Każdą figę owiń od dołu szynką włoską i połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Do środka figi wlej odrobinę miodu i zapiekaj przez 10 - 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika każdą figę ozdób kleksem z jogurtu greckiego, tymiankiem i miodem. Podawaj ciepłe.
Orientalny kurczak z kuskusem i warzywami
Orientalny kurczak z...
30 min. 4 średni
Głosów: 140
Bezy z poziomkami
Bezy z poziomkami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 120
Szarlotka z polskich jabłek
Szarlotka z polskich...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 343
Czekoladowe ciastka z kremem
Czekoladowe ciastka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Ruskie leniwe
Ruskie leniwe
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 120
Tacos z filetem z piersi kurczaka
Tacos z filetem z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4