Przepis konkursowy

CZEKOLADOWE CIASTKA Z KREMEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka pszenna, 250 g
proszek do pieczenia, 1,5 łyżeczki
sól, szczypta
cukier puder, 220 g
kakao, 4 łyżki
jajki, szt
cukier waniliowy, 2 łyżeczki
olej roślinny, 125 ml
mleko, 170 ml
budyń waniliowy lub śmietankowy, szt
masło, 200 g
czekolada, 100 g
owoce sezonowe, wedle uznania
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Barbara (Tarnów)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

W garnku wymieszać sypkie składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, sól, kakao i cukier waniliowy. W misce wymieszać jajko z olejem i mlekiem, a następnie ostrożnie połączyć składniki suche i mokre. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wkładać niewielkie porcje ciasta, zostawiając pomiędzy nimi odstępy. Piec ok. 20 minut w temp 180 stopni Celsjusza. W międzyczasie przygotować krem. Budyń przygotować wg. instrukcji na opakowaniu, a po ostudzeniu połączyć z kostką masła, utrzeć na puszystą masę. Ostudzone ciastka przełożyć kremem i przyozdobić roztopioną czekoladą i owocami.
Jesienne pierniczki
Jesienne pierniczki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Polędwiczka wieprzowa z pijaną śliwką
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 9
Ciasto czekoladowe z gruszką
Ciasto czekoladowe z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4008
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823
Grillowane drobiowe sakiewki i pełnoziarnisty makaron z pesto
Grillowane drobiowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 121
Sałatka z tuńczyka
Sałatka z tuńczyka
30 min. 4 łatwy
Głosów: 36