Przepis konkursowy

KOTLECIKI DROBIOWE Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
udka lub podudzia gotowane lub z rosołu, 4 sztuki
czerwona soczewica, pòł szklanki
gotowane marchewki, 2 sztuki
mała cebula , 1 sztuka
czerstwa bułka, 1 szt
jajko, 1 szt
natka pietruszki lub koperek, 2 łyżki
sòl i pieprz,
bułka tarta do panierowania,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (łòdź)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Do zrobienia tych pysznych kotlecików przyda nam się mięso z kurczaka, które często zostaje np. z rosołu. Jeśli takiego nie mamy, możemy je ugotować razem z marchewkami i przyprawami. Ugotowane mięso wraz z marchewkami oddzielamy od kości, obieramy i mielimy w maszynce do mięsa. Soczewicę gotujemy do miękkości i dorzucamy do mięsa. Posiekaną natkę pietruszki i/lub koperek również dodajemy. Cebulkę pokrojoną w kostkę smażymy. Bułkę należy namoczyć w rosole bądź wodzie, dobrze odcisnąć i dodać wraz z cebula do mięsa. Następnie dodajemy jajko, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy, formujemy nieduże kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto na oleju. Smacznego :)
Polędwiczki w sosie pomidorowym
Polędwiczki w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
TORT Elegant
TORT Elegant
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 48
Bigos drobiowy
Bigos drobiowy
30-60 min. 6 średni
Głosów: 1
Kocie Oczka
Kocie Oczka
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Tarta truskawkowa z sosem krówkowym i migdałami
Tarta truskawkowa z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 17
Śmietankowy torcik
Śmietankowy torcik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 184