Przepis konkursowy

KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA Z CEBULĄ I SAŁATKĄ WARZYWNĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka ziemniaczana, 2 łyżki
Jaja Ale Jaja, 2 sztuki
Cebula, 3 sztuki
Przyprawa do kurczaka, 1 łyżka
Pieprz, szczypta
Sól, szczypta
Ryż, 2 woreczki
Szpinak Baby, 80 g
Papryka żółta, 1 sztuka
Papryka czerwona, 1 sztuka
Ogórek, 1 sztuka
Cebula czerwona, 1 sztuka
Cebula biała, 1 sztuka
Jogurt naturalny typu greckiego, 4 łyżki
Pomidor, 1 sztuka
Olej, szklanka
Filet z piersi kurczaka, 2 filety
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Boguchwała)
(Głosów: 424)


Zostań mistrzem kuchni

2 filety z kurczaka pokroić w grubą kostkę. Cebule pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski razem z kurczakiem, mąką ziemniaczaną i żółtkami. Posypać przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą. Włożyć na 30 minut do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki ubić białka i przełożyć je do kurczaka. Wszystko razem wymieszać i dużą łyżką nakładać porcjami na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na wolnym ogniu. Ugotować ryż. Zrobić sałatkę: Szpinak umyć i poukładać na talerzu. Pokroić papryki w paski a cebulę w krążki. Pomidora i ogórka pokroić w pół plastry. Wszystko poukładać na szpinaku i polać jogurtem.
Szpinakowe słoneczko
Szpinakowe słoneczko
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4243
Kurczak w cieście francuskim na lekkiej sałatce
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 612
GULASZ Z MLECZKIEM KOKOSOWYM NA KOPCZYKACH Z RYŻU
GULASZ Z MLECZKIEM...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 21
Razowe naleśniki z warzywami
Razowe naleśniki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 138
Makaron z sosem z kurkami
Makaron z sosem z kurkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1039
Sernik z masą kajmakową na czekoladowym brownie
Sernik z masą...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 69