Przepis konkursowy

KRÓLEWSKIE DEWOLAJE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Piersi z kurczaka, 2 szt.
Szynka babuni, 2-3 plastry
Ser żółty, 2-3 plastry
Bułka tarta,
Przyprawa do kurczaka,
Sól, pieprz,
Mleko,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Emilia (Świebodzin)
(Głosów: 1027)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Następnie dzielimy je na większe kawałki i rozbijamy na cienkie kotlety (uważając, by nie zrobić w nich dziury!). Przygotowane kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Dalej układamy na nich plasterek żółtego sera i chudej szynki (np. szynki babuni). Zawijamy dewolaja. Jeśli kotlet nie chce się trzymać sam, można się wspomóc nitką, albo wykałaczkami. Tak przygotowany dewolaj obtaczamy w mleku i bułce tartej. Smażymy kotlety, tak długo, aż nabiorą ładnego złocistego koloru.
Risotto z borowikami
Risotto z borowikami
30-60 min. 4 średni
Głosów: 252
Ryż z kurczakiem
Ryż z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Risotto z dynią Hokaido
Risotto z dynią Hokaido
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Tilapia na purée z selera z sosem jabłkowym
Tilapia na purée z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Dorsz zapiekany z ziemniakami pod pierzynką
Dorsz zapiekany z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Paella de marisco
Paella de marisco
30-60 min. 4 średni
Głosów: 17