Przepis konkursowy

KRUCHO - DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z MASCARPONE I SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka tortowa, 500g
Jajko, 1szt.
Śmietana 18 %, 200g
Drożdże świeże, 40g
Margaryna Kasia, 75g
Sól, pół łyżeczki
Ziemniaki, 1 kg
Serek mascarpone, 250 g
Cebula, 2 sztuki
Kiełbasa gospodarza lub kabanosy, 100g
Suszone pomidory, 2 łyżki
Sół, pieprz, bazylia, w/g uznania
Masło, łyżka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Bogusława (Kępno)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotować ziemniaki. Cebulkę z kiełbaską podsmażyć na maśle, dodać suszone pomidory a następnie wymieszać z mascarpone i ziemniakami. Doprawić solą, pieprzem i bazylią (świeżą lub suszoną)do smaku. Z mąki, całego jaja, margaryny, soli i drożdży rozpuszczonych w śmietanie zagnieść ciasto. Odstawić na 10 minut po czym rozwałkować w prostokąt. Ciasto pokroić na kwadraty. Na środek nakładać farsz i zlepiać po przekątnej. Układać na blaszce wyłożonej papierem. Pozostawić na kolejne 10 min., po czym piec 30 min. na rumiano w temp. 200 stopni. Podawać z barszczem.
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65
Czekoladowe Muffiny z kremem
Czekoladowe Muffiny z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4020
Tort szwarcwaldzki
Tort szwarcwaldzki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4193
Makaron zapiekany ze szpinakiem i łososiem
Makaron zapiekany ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Piersi kurczaka zapiekane pod szynką
Piersi kurczaka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 100
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85