Przepis konkursowy

TORT LEŚNY MECH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 2 szklanki
szpinak, 450g
cukier, 1i 1/3 szkl
jajka, 3
olej, 1i 1/3 szkl
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
owoce granatu,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Karolina (Warszawa)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Krem wykonałam ze śmietany kremówki z serkiem mascarpone. Zimną śmietanę miksujemy na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Wykonanie: Miksujemy jajka z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając.Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką.Wlewamy do formy, pieczemy ok. 1 godz. do suchego patyczka w temp. 180 °C. Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i rozdrobnić na talerzyku.Ciasto dzielimy na 3 blaty. Kładziemy na paterę pierwszy blat smarujemy kremem, następnie drugi blat na to warstwa kremu, trzeci blat reszta kremu. Na krem posypać okruszki ciasta i obłożyć owocami granatu.
Rollsy z bakłażanów z pieczonymi warzywami
Rollsy z bakłażanów z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 348
Tarta z cukinią, ricottą i kwiatami cukinii
Tarta z cukinią,...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3624
Wyborny tort makowo kokosowy z mango i czarną porzeczką
Wyborny tort makowo...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 160
Pękające ciasteczka czekoladowe
Pękające ciasteczka...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 13
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem i serem feta
Makaron z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3502
Cannelloni z mięsem i szpinakiem
Cannelloni z mięsem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 48