Przepis konkursowy

MAKARON Z SOSEM ITALIA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron spaghetti, 300g
Pieczarki, 30 dag
Kiełbasa śląska, 1 szt.
Kapary , 1 łyżka
Papryka ostra mielona, 0,5 łyżeczki
Natka pietruszki, 2 łyżki
Bazylia,
Ser żółty,
Pasta z suszonych pomidorów (Marinero), 1 łyżka
Cebula, 1 szt.
Sos boloński z cebulą i bazylią (Winiary),
Oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Karolina (Krotoszyn)
(Głosów: 45)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Sos: Zeszklić na oliwie cebulę, dodać pieczarki i kiełbasę - pokrojone w plastry. Smażyć ok. 5 minut. Sos przygotować według opisu na opakowaniu i połączyć z cebulą, pieczarkami i kiełbasą, zagotować. Dodać ostrej papryki, posiekaną natkę pietruszki, pastę z suszonych pomidorów i kapary. Danie posypać startym żółtym serem i kilkoma listkami bazylii.
Schab pod beszamelem z pieczarkami
Schab pod beszamelem z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 67
Ciasto drożdżowe z jablkami
Ciasto drożdżowe z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Galaretkowe LOVE
Galaretkowe LOVE
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1788
KUSKUS Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM
KUSKUS Z WARZYWAMI I...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Tymbaliki w kształcie świnek
Tymbaliki w kształcie...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 707