Przepis konkursowy

MAKARON Z SOSEM SEROWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Sos do makaronu ITALIA Cztery sery, 1 opakowanie
Makaron , 300 g
Pierś z kurczaka , 250 g
Śmietana 18 %, 50 ml
Zimna woda, 200 ml
Świeża bazylia, kilka listków
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kamila (Bydgoszcz)
(Głosów: 20)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, a następnie podsmażamy na patelni. Zawartość opakowania sosu do makaronu mieszamy z 200 ml zimnej wody. Dodajemy do podsmażonej piersi i gotujemy przez minutę. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 50 ml śmietany oraz pokrojone liście bazylii.
Omlet
Omlet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4043
Ekspresowa napoleonka z owocami leśnymi
Ekspresowa napoleonka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 58
Letni torcik brzoskwiniowy
Letni torcik...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 60
L E C Z O
L E C Z O
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Pierś z kurczaka w szynce Szwarcwaldzkiej z mozarellą
Pierś z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 97
Kolorowa sałatka makaronowa
Kolorowa sałatka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22