Przepis konkursowy

MAKARON Z SOSEM SEROWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Sos do makaronu ITALIA Cztery sery, 1 opakowanie
Makaron , 300 g
Pierś z kurczaka , 250 g
Śmietana 18 %, 50 ml
Zimna woda, 200 ml
Świeża bazylia, kilka listków
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kamila (Bydgoszcz)
(Głosów: 20)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, a następnie podsmażamy na patelni. Zawartość opakowania sosu do makaronu mieszamy z 200 ml zimnej wody. Dodajemy do podsmażonej piersi i gotujemy przez minutę. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 50 ml śmietany oraz pokrojone liście bazylii.
Egzotyczne curry z kurczakiem
Egzotyczne curry z...
30 min. 4 średni
Głosów: 73
Muszle ze szpinakiem , łososiem i serem feta
Muszle ze szpinakiem ,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Kieszonki z kurczaka na duszonych grzybach
Kieszonki z kurczaka...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3
Papryki faszerowane
Papryki faszerowane
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 555
Szarlotka z polskich jabłek
Szarlotka z polskich...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 343
Śliwkowiec pod chmurką
Śliwkowiec pod chmurką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 27