Przepis konkursowy

SZASZŁYKI PO JAPOŃSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 2 szt.
wino białe, 4 łyżki
cukier, 2 łyżki
sos sojowy, 3,5 łyżki
papryka czerwona, 1 szt.
por, 1 szt.
olej, ok. 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Szczecin)
(Głosów: 3813)


Zostań mistrzem kuchni

Wymieszać 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki wina i 1 łyżkę cukru.Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i zalać przygotowaną marynatą. Odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Paprykę pokroić w kostkę, a por w plastry. Wymieszać 1,5 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki wina i 1 łyżkę cukru. Zalać pokrojone warzywa i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie na dwie patelnie wlać po łyżce oleju- na jedną dodać warzywa, a na drugą mięso. Smażyć do wyparowania sosu i lekkiego zarumienienia. Następnie nabijać naprzemiennie na patyczki.
Placuszki marchewkowe z jabłkiem i cynamonem
Placuszki marchewkowe...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Bezy z poziomkami
Bezy z poziomkami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 120
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym z domowymi frytkami i dipem słodko-ostrym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Cukinia faszerowana dynią i mięsem mielonym
Cukinia faszerowana...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 16
Wykwintna zupa grzybowa z orzechami laskowymi
Wykwintna zupa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73