Przepis konkursowy

MAKARON ZE SZPINAKIEM, KURCZAKIEM I MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mrożony szpinak , 450g
Mascarpone, 250g
Czosnek, 5 ząbków
Pierś z kurczaka, 0,5 kg
Makaron kolanka, 500g
Gałka muszkatałowa, 0,5 łyżeczki
wegeta, 15g
pieprz, 5g
olej,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Marzena (Wodzisław Śląski)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać „wegetą”, smażyć na oleju aż do zarumienienia. Mięso zdjąć z patelni i wrzucić na nią mrożony szpinak. Smażyć, aż do odparowania wody. W między czasie, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z gałką muszkatołową. Czosnek lekko podsmażyć, połączyć ze szpinakiem. Dodać do tego mascarpone, „wegetę”, pieprz. Na końcu dodać kawałki kurczaka oraz chwilę podsmażyć. Ugotować makaron, odcedzić i dodać do makaronu sos z kurczakiem, wszystko wymieszać, gotując na małym ogniu.
PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
PSTRĄG Z LAZUROWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 38
Mocno czekoladowy tort z suszonymi owocami i nutellą
Mocno czekoladowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Dahl ze smażoną tilapią i sałatką z rukoli
Dahl ze smażoną...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 199
Ciasto dyniowe z czekoladą
Ciasto dyniowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 11
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Tost z pastą jajeczną i z suszonych pomidorów
Tost z pastą jajeczną...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0