Składniki:
mąka, 2 szklanki
jajka, 3 sztuki
mleko 3,2%, 1/2 szklanki
olej, 1/2 szklanki
proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
cukier , 1/3 szklanki
truskawki,
cukier puder,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Joanna (Elbląg)
(Głosów: 5)
Przygotowanie: Białka ubijam, mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia ,żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę ,dodaję małymi porcjami mleko ,olej oraz mąkę ,na koniec dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam. Przygotować foremki ( natłuścić i wysypać bułką tartą). Wlewać ciasto do 2/3 wysokości foremki ,układam połówki truskawek. Piec w temp.180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.