Przepis konkursowy

TRUSKAWKOWE BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 2 szklanki
jajka, 3 sztuki
mleko 3,2%, 1/2 szklanki
olej, 1/2 szklanki
proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
cukier , 1/3 szklanki
truskawki,
cukier puder,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Elbląg)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Białka ubijam, mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia ,żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę ,dodaję małymi porcjami mleko ,olej oraz mąkę ,na koniec dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam. Przygotować foremki ( natłuścić i wysypać bułką tartą). Wlewać ciasto do 2/3 wysokości foremki ,układam połówki truskawek. Piec w temp.180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Naleśnikowe esy floresy truskawkami zapiekane
Naleśnikowe esy...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Krokiety z chleba tostowego
Krokiety z chleba...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 28
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 70
Owsiane ciastko z tahini
Owsiane ciastko z tahini
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Kurczak Generała Tso
Kurczak Generała Tso
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4669
Sałatka Roszpunka
Sałatka Roszpunka
30 min. 4 średni
Głosów: 4080