Przepis konkursowy

MALINOWE MUFFINKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
masło, 200 g
cukier, 200 g
mąka pszenna, 200 g
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
jaja, 4 sztuki
świeże maliny, 250 g
mleko, 3 łyżki
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Lipka)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Sposób przygotowania: W średniej wielkości misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Miękkie masło z cukrem ubij na na puszystą masę, dodaj wcześniej wymieszaną mąkę, wymieszaj (możesz skorzystać z miksera lub robota kuchennego). Ciągle mieszając, powoli wbijaj jaja oraz dolej mleko. Wyłącz mikser, dodaj do ciasta maliny i delikatnie wymieszaj łyżką. Formę do muffinek wysmaruj masłem, wlej masę do połowy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C (termoobieg) i piecz około 45 min.
Polędwiczki wieprzowe w suszonych pomidorach z sosem śmietanowo-musztardowym
Polędwiczki wieprzowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 41
Babeczki czekoladowe z wiśniami i kremem waniliowym
Babeczki czekoladowe z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 229
piwny tort słodko-słony
piwny tort słodko-słony
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 121
OMLET SZPINAKOWY -ZIELONO I WESOŁO
OMLET SZPINAKOWY...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 32
Polędwiczki drobiowe w cieście curry z sosem jogurtowym
Polędwiczki drobiowe w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 130
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50