Przepis konkursowy

OSZUKAŃCE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kapusta pekińska, 1 kg
Mięso mielone , 1 kg
Kasza manna , 1 szklanka
Ryż, 1 szklanka
Sól, 2 łyżeczki
Jaja Ale jaja , 5 sztuk
Cebule , 2 sztuki
Sos:,
Woda, 7 szklanek
Kostki rosołowe, 2 sztuki
Koncentrat pomidorowy , 1 słoiczek
Sól, 1 łyżeczka
Pieprz, 1 łyżeczka
Kucharek, 1 łyżeczka
Olej do smażenia,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Ostrołęka)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Kapustę pekińską umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Do miski dajemy kapustę pekińską, cebulę, mięso mielone, kaszę manną, ryż i jajka. Doprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy i formujemy owalne lub okrągłe gołąbki. Obsmażamy z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Sos: W gorącej wodzie rozpuszczamy kostki rosołowe, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Całość mieszamy. Do garnka wkładamy obsmażone gołąbki, zalewamy sosem i dusimy na małym ogniu około godziny. Rada: Zwolennicy sosów z gęstą konsystencją mogą przed obsmażeniem obtoczyć gołąbki w mące.
Kleftiko
Kleftiko
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Szybki pożywny tost z jajkiem, sosem i ketchupem
Szybki pożywny tost z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1202
Babeczki serowe w cieście filo
Babeczki serowe w...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 181
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
GNIAZDKA
GNIAZDKA
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 125
Tort ajerkoniakowy czyli jaja w roli głównej
Tort ajerkoniakowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9