Przepis konkursowy

PAPRYKA FASZEROWANA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
papryka, 8 sztuk
ryż, 2 woreczki
mięso mielone, 1/2 kg
cebula, 2 sztuki
suszone pomidory, 80 g
cukinia, 2 sztuki
sok pomidorowy, 0,7 l
ząbek czosnku , 2 sztuki
cukier, 1 łyżka
sól, 1 łyżka
pieprz, 1 łyżeczka
papryka ostra, 1 łyżeczka
musztarda, 3 łyżki
jajka, 2 sztuki
majeranek, 1 łyżeczka
oliwa, 5 łyżek
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Borówiec)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Ryż ugotować i ostudzić. Cebulę smażyć na złoty kolor, dodawać po kolei resztę składników: mięso, czosnek, siekane pomidory, cukinię pokrojoną w kosteczkę, sok pomidorowy, musztardę i przyprawy – całość dusić 20 minut na wolnym ogniu, po czym odstawić do przestudzenia. Do sosu dodać ryż i ubite jajka ( temp. taka żeby jajka się nie ścięły) wszystko razem wymieszać. Paprykom poodcinać czapeczki z szypułką i wyjąć gniazda. Farszem napełnić papryki papryki i przykryć je czapkami. Pozostały farsz można wyłożyć w naczyniu między paprykami. Papryki posmarować oliwą, żeby ładniej się upiekły. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Obserwować czy ładnie się rumienią:)
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Tarta wytrawna z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
Tarta wytrawna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2247
Ciasto Shrek
Ciasto Shrek
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 384
Szpinakowa rozkosz
Szpinakowa rozkosz
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Biszkopt czekoladowy ze szpinakiem
Biszkopt czekoladowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 417
Farfalle ze szpinakiem
Farfalle ze szpinakiem
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17