Przepis konkursowy

ZAWIJASKI Z SZYNKĄ I SEREM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
szynka, 8 plastrów
ser żółty, 4 plastry lub starty
sół,
pieprz,
bazylia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Zawiercie)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Sposób wykonania: Rozwijamy ciasto francuskie i układamy na nim plastry wędliny. Posypujemy wszystko startym serem i przyprawami. Zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroimy na około 2 cm paski. Wykładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15- 20 minut.
GNIAZDKA
GNIAZDKA
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 125
Sałatka z piersi kurczaka
Sałatka z piersi kurczaka
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1747
TARTA ZE ŚLIWKAMI
TARTA ZE ŚLIWKAMI
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 157
Sernik bez sera
Sernik bez sera
30 min. 8 łatwy
Głosów: 7
Tofu-omlet z mąki kokosowej
Tofu-omlet z mąki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Tort Śmietankowa borówka
Tort Śmietankowa borówka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 37