Przepis konkursowy

SZPINAKOWE RÓŻKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto francuskie, 1 opakowanie
Szpinak mrożony, 1 paczka
Serek topiony ziołowy, 1 szt.
Masło klarowane Mleczna Dolina, 1 łyżka
Pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Lututów)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażyć na masełku, dodać topiony serek, następnie dodać sól i pieprz do smaku( można dodać świeżych ziół takich jak bazylia lub oregano). Na koniec wszystko dokładnie wymieszać. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, które nakładamy farszem i składamy w kopertę. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać ze sosem czosnkowym.
Tikka masala
Tikka masala
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 184
Tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami
Tarta z kremem z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 15
Kakaowe naleśniki w sosie karmelowo - miodowym z wiśniami
Kakaowe naleśniki w...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4021
Tortilla Kasi
Tortilla Kasi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 184
Naleśniki z nutellą, karmelizowanymi bananami oraz bitą śmietaną.
Naleśniki z nutellą,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 191
Wykwintne tosty maślane z łososiem
Wykwintne tosty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3841