Przepis konkursowy

SZPINAKOWE RÓŻKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto francuskie, 1 opakowanie
Szpinak mrożony, 1 paczka
Serek topiony ziołowy, 1 szt.
Masło klarowane Mleczna Dolina, 1 łyżka
Pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Lututów)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażyć na masełku, dodać topiony serek, następnie dodać sól i pieprz do smaku( można dodać świeżych ziół takich jak bazylia lub oregano). Na koniec wszystko dokładnie wymieszać. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, które nakładamy farszem i składamy w kopertę. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać ze sosem czosnkowym.
Biszkoptowy chudzielec z jabłkami
Biszkoptowy chudzielec...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 34
Dyplomowy tort
Dyplomowy tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 64
Kluski śląskie ze schabowym w bulionetce
Kluski śląskie ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3450
Fileciki z pieczarkami i serkami topionymi
Fileciki z pieczarkami...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 22
Tarta cukiniowa
Tarta cukiniowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4711
Zakochane śniadanie
Zakochane śniadanie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 492