Przepis konkursowy

SZPINAKOWE RÓŻKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto francuskie, 1 opakowanie
Szpinak mrożony, 1 paczka
Serek topiony ziołowy, 1 szt.
Masło klarowane Mleczna Dolina, 1 łyżka
Pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Lututów)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak podsmażyć na masełku, dodać topiony serek, następnie dodać sól i pieprz do smaku( można dodać świeżych ziół takich jak bazylia lub oregano). Na koniec wszystko dokładnie wymieszać. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, które nakładamy farszem i składamy w kopertę. Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać ze sosem czosnkowym.
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Tartaletki z musem malinowym
Tartaletki z musem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 992
Pizza Tex-Mex
Pizza Tex-Mex
30 min. 2 łatwy
Głosów: 21
Kurczak w sosie kokosowym ze szpinakiem
Kurczak w sosie...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Sernik na zimno z mascarpone i świeżymi owocami
Sernik na zimno z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 274
Pierś z kurczaka nadziewana pesto z bazylii podawana z puree selerowym i z sosem czekoladowym
Pierś z kurczaka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1392