Przepis konkursowy

PIERŚ KURCZAKA W MUSZTARDZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Podwójna pierś kurczaka, 1
Musztarda, 3-4 łyżki
Czosnek, 3 ząbki
Cukier, 1 łyżka
Sól, odrobina
Pieprz , odrobina
Papryka w proszku, 1 łyżka
olej, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Alicja (Wrocław)
(Głosów: 168)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z piersi myjemy i oczyszczamy. Następnie dobrze go osuszamy. Lekko rozbijamy. Przekładamy do naczynia szklanego i zamykanego. Dodajemy kilka łyżek musztardy, przyprawy, przeciśnięty czosnek, oraz odrobinę oleju. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, obtaczając dokładnie każdy kawałek mięsa. Odstawiamy mięso do lodówki na 2-3 godziny, ale pamiętajmy im dłużej tym lepiej. Jest ono wtedy bardziej aromatyczne i soczyste. Następnie zamarynowane mięso smażymy na patelni z minimalna ilością tłuszczu, bądź pieczemy w piekarniku. Podajemy z sałatą lub pieczonymi ziemniakami. Mięso jest zaskakująco dobre i aromatyczne.
SPETSIOTA - zapiekanka z ryby z ziemniakami i oliwkami
SPETSIOTA - zapiekanka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Muffinki z suszonymi pomidorami, oliwkami i papryczką chilli
Muffinki z suszonymi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8
Sałatka z brokułami
Sałatka z brokułami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 28
Deser jogurtowy
Deser jogurtowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1206
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z rukoli,pieczonego buraka,serem blue i granatem
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 59
Cannelloni z mięsem i szpinakiem
Cannelloni z mięsem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 48