Przepis konkursowy

PIERŚ KURCZAKA W MUSZTARDZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Podwójna pierś kurczaka, 1
Musztarda, 3-4 łyżki
Czosnek, 3 ząbki
Cukier, 1 łyżka
Sól, odrobina
Pieprz , odrobina
Papryka w proszku, 1 łyżka
olej, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Alicja (Wrocław)
(Głosów: 168)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z piersi myjemy i oczyszczamy. Następnie dobrze go osuszamy. Lekko rozbijamy. Przekładamy do naczynia szklanego i zamykanego. Dodajemy kilka łyżek musztardy, przyprawy, przeciśnięty czosnek, oraz odrobinę oleju. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, obtaczając dokładnie każdy kawałek mięsa. Odstawiamy mięso do lodówki na 2-3 godziny, ale pamiętajmy im dłużej tym lepiej. Jest ono wtedy bardziej aromatyczne i soczyste. Następnie zamarynowane mięso smażymy na patelni z minimalna ilością tłuszczu, bądź pieczemy w piekarniku. Podajemy z sałatą lub pieczonymi ziemniakami. Mięso jest zaskakująco dobre i aromatyczne.
Czekoladowa tarta z porzeczkami
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 261
Sernik na zimno z musem Brzoskwiniowym
Sernik na zimno z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 32
Sałatka z brokułem :)
Sałatka z brokułem :)
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Sernik na zimno w kolorach lata
Sernik na zimno w...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 74
Placuszki z piersi kurczaka
Placuszki z piersi...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 94
Domowa tortilla
Domowa tortilla
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 99