Przepis konkursowy

PIERŚ Z GĘSI DUSZONA Z JABŁKIEM, W SOSIE MIODOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś z gęsi, 1 szt.
sól, pieprz, szczypta
masło klarowane Mleczna Dolina, łyżka
miód lipowy Złota Pasieka, 1 łyżka
bulionetka do duszonych mięs Knorr, 1 szt.
jabłko , 0,5 szt.
cebula, 1 szt.
posiekana nać pietruszki, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Edyta (Knurów)
(Głosów: 3701)


Zostań mistrzem kuchni

Pojedynczą pierś z gęsi pokrój w grubsze paski. Oprósz solą i pieprzem. Wetrzyj przyprawę w mięso. Wyłóż na rozgrzaną patelnię i podsmaż na maśle klarowanym Mleczna Dolina. Pod koniec smażenia, polej równo na pierś miód lipowy Złota Pasieka oraz dodaj cebulę posiekaną w cieniutkie piórka. Wymieszaj i jeszcze chwilkę podsmaż. Bulionetkę Knorr do duszonych mięs rozpuść w 1 szkl. gorącej wody i podlej mięso. Dodaj obrane i pokrojone w cząstki jabłko. Duś pod przykryciem do odpowiedniej miękkości piersi. Gdy będzie ona już miękka, dodaj natkę pietruszki. Można jeszcze doprawić solą i pieprzem według uznania i smaku. Zostaw pod przykryciem jeszcze ok 10 minut. Polecam podawać z kaszą jęczmienną i buraczkami.
Rostbef/szpinak baby/pestki dyni/ brie/ grillowana gruszka/pieprz mielony/dressing malinowy
Rostbef/szpinak...
30 min. 2 średni
Głosów: 1
Wieprzowina z brokułem i pieprzem
Wieprzowina z brokułem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 42
PĄCZKI
PĄCZKI
30-60 min. 8 średni
Głosów: 126
Malinowe Muffinki
Malinowe Muffinki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Pizza z salami i papryczką chili oraz sosem czosnkowo-bazyliowym
Pizza z salami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 69
Torcik bezowy z kremem z mleczka kokosowego
Torcik bezowy z kremem...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3734