Przepis konkursowy

PIKANTNA POTRAWKA Z OZORKÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ozorki wieprzowe, 80 dag
seler naciowy, 1 łodyga
marchewka, 2 szt.
pietruszka, 1 szt.
papryczka chilli, 1 szt.
natka pietruszki, 1 pęczek
mielony pieprz, do smaku
sól , do smaku
mleczko kokosowe, 0,5 szkl.
przyprawa curry, 2 płaskie łyżeczki
kurkuma, 0,5 łyżeczki
słodka mielona papryka, 0,5 łyżeczki
por, 0,5 szt.
liść laurowy, ziele angielskie, 3 szt.
kmin rzymski, na czubku łyżeczki
czosnek, 2 ząbki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Henryka (Smardzko)
(Głosów: 1415)


Zostań mistrzem kuchni

Ozorki wieprzowe dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości. Ściągamy z ozorków skórę i kroimy na plastry, dość cienko. Podsmażamy na oleju do zrumienienia, dodajemy pokrojone w słupki warzywa oraz zmiażdżony czosnek i zalewamy wrzącą wodą. Gotujemy przez 15 minut i dodajemy wszystkie przyprawy doprawiając według uznania. Na końcu wlewamy mleczko kokosowe i mieszamy podgrzewając. Potrawka zacznie lekko gęstnieć i wtedy wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. SMACZNEGO.
Tilapia z sosem balsamicznym i sałatką z szynki parmeńskiej
Tilapia z sosem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Warkocz Góralki
Warkocz Góralki
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 97
Omlet puszysty
Omlet puszysty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Pyszna sałatka pieczarkowa
Pyszna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Pizza włoska
Pizza włoska
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Grillowany łosoś w marynacie ziołowej podawany z makaronem nitki
Grillowany łosoś w...
30 min. 4 średni
Głosów: 20