Przepis konkursowy

PIKANTNA ZUPA KOKOSOWA Z SOCZEWICĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
2 łyżeczki pasty curry,
łyżka oliwy,
1l bulionu,
400ml mleczka kokosowego,
1 szkl. czerwonej soczewicy,
puszka kukurydzy,
150g pieczarek,
100g zielonej fasolki,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 37)


Zostań mistrzem kuchni

W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy curry i mieszając chwilę smażymy na małym ogniu. Następnie wlewamy bulion, mleko kokosowe i soczewicę. Gotujemy ok 10-15 min, co kilka minut mieszając. Dodajemy pokrojone pieczarki, odsączoną kukurydzę i fasolkę. Gotujemy jeszcze przez 6-8 min.
Migdałowiec
Migdałowiec
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 153
Patera pyszności
Patera pyszności
30 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Sernik śmietankowy
Sernik śmietankowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Rajskie Batoniki Zbożowe
Rajskie Batoniki Zbożowe
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 4267
Mumia z piersi kurczka w towarzystwie szpinaka i sera mozarella
Mumia z piersi kurczka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Wieniec ryżowy
Wieniec ryżowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4275