Przepis konkursowy

PIKANTNA ZUPA KOKOSOWA Z SOCZEWICĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
2 łyżeczki pasty curry,
łyżka oliwy,
1l bulionu,
400ml mleczka kokosowego,
1 szkl. czerwonej soczewicy,
puszka kukurydzy,
150g pieczarek,
100g zielonej fasolki,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 37)


Zostań mistrzem kuchni

W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy curry i mieszając chwilę smażymy na małym ogniu. Następnie wlewamy bulion, mleko kokosowe i soczewicę. Gotujemy ok 10-15 min, co kilka minut mieszając. Dodajemy pokrojone pieczarki, odsączoną kukurydzę i fasolkę. Gotujemy jeszcze przez 6-8 min.
Bananowy song
Bananowy song
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 60
Tost z pastą jajeczną i z suszonych pomidorów
Tost z pastą jajeczną...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Kaczy kuper
Kaczy kuper
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 22
Zapiekany bakłażan z piersią kurczaka, serem gorgonzola i warzywami duszonymi w białym winie
Zapiekany bakłażan z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 29
Udka po myśliwsku
Udka po myśliwsku
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE SZPINAKOWO- ŚMIETANOWYM
PIERŚ Z KURCZAKA W...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2