Przepis konkursowy

PIKANTNA ZUPA KOKOSOWA Z SOCZEWICĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
2 łyżeczki pasty curry,
łyżka oliwy,
1l bulionu,
400ml mleczka kokosowego,
1 szkl. czerwonej soczewicy,
puszka kukurydzy,
150g pieczarek,
100g zielonej fasolki,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 37)


Zostań mistrzem kuchni

W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy curry i mieszając chwilę smażymy na małym ogniu. Następnie wlewamy bulion, mleko kokosowe i soczewicę. Gotujemy ok 10-15 min, co kilka minut mieszając. Dodajemy pokrojone pieczarki, odsączoną kukurydzę i fasolkę. Gotujemy jeszcze przez 6-8 min.
RAKOTKRUMPLI
RAKOTKRUMPLI
30-60 min. 6 średni
Głosów: 22
Beza Pavlovej w 2 wariantach
Beza Pavlovej w 2...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 30
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mascarpone
Makaron ze szpinakiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Letnia tarta z owocami
Letnia tarta z owocami
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 11
Rogaliki
Rogaliki
30 min. 4 średni
Głosów: 1723
Dorsz, topinambur, rydze, brukselka
Dorsz, topinambur,...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 21