Składniki:
mleko, 2 szklanki
kasza manna , 4 łyżki
masło , 1 kostka
cukier puder, 1,5 szklanki
cukier waniliowy, 1 opakowanie
woda, 2 łyżki
cukier , 1 łyżka
biszkopty, 1 opakowanie
kakao, 2 łyżki
galaretka, 1 opakowanie
wiórki, 3 łyżki
żelki, 8 sztuk
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
beata (sokolow)
(Głosów: 8)
Kaszę mannę zalać na 10 minut zimnym mlekiem ,a następnie gotować i cały czas mieszać aż zgęstnieje. Przestudzić. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać kaszę, miksować do momentu uzyskania puszystej masy.Na biszkopty wyłożyć krem,wygładzić.Składniki polewy rozpuścić,gotować 5 minut na małym ogniu.Torcik polać lekko przestudzona polewa. Udekorować wiórkami kokosowymi i żelkami, Wstawić do lodówki.