Przepis konkursowy

NIBY-PIZZA PEŁNA WITAMIN
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka pszenna, 5 łyżek
Otręby pszenne, 2 łyżki
Woda, 3-4 łyżki
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Sól, 1/3 łyżeczki
Jajko, 1 sztuka
Pasta z suszonych pomidorów, 3 łyżki
Kukurydza z puszki, 2 łyżki
Czerwona papryka, 1/2 sztuki
Cebula, 1 sztuka
Pomidor, 1 sztuka
Szpinak świeży, 4 liście
Przyprawy: sól, pieprz, oregano, 1/3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Laura (Rybnik)
(Głosów: 1106)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę mieszamy z otrębami, dodajemy jajko, sól, oliwę i wodę. Otrzymane ciasto powinno mieć konsystencję naleśnikowego. Wylewamy ciasto na rozgrzaną patelnię, lekko rozsmarowujemy na boki, smażymy z jednej strony 3-4 min, następnie ciasto przewracamy i zmniejszamy płomień. Nakładamy na wierzch ciasta podkład z pasty z suszonych pomidorów. Kładziemy pokrojoną paprykę, pomidora i cebulę. Dodajemy kukurydzę i szpinak. Możemy całość posypać startym serem. Doprawiamy ulubionymi przyprawami (oregano, pieprzem i solą). Smażymy pod przykryciem 5 min lub do momentu aż ser się rozpuści. W przypadku mniejszej średnicy Niby-pizzy optymalnie będzie ograniczyć się do 4 ulubionych dodatków oraz zmniejszyć czas smażenia. Smacznego!
Tort w róże
Tort w róże
30-60 min. 8 średni
Głosów: 131
Pizza Niebiańska Uczta
Pizza Niebiańska Uczta
30 min. 4 średni
Głosów: 15
Nadziane łódeczki
Nadziane łódeczki
30-60 min. 4 średni
Głosów: 77
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127
Ciasto LEŚNY MECH
Ciasto LEŚNY MECH
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4149
Grillowany Camembert z borówką i orzeźwiającą sałatką
Grillowany Camembert z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3973