Przepis konkursowy

RACUCHY NA BOGATO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąki, 1 kg
drożdży, 100 g
Ale Jaja, 4
soli, szczypta
mleka , 4 szklanki
cukru, 2 łyżeczki
duże cebule, 2
kiełbasy podwawelskiej, 2 paczki
Ziarenek Smaku / Vegety, 2 łyżki
białego pieprzu, pół łyżeczki
gorącej wody, 1 kubek
olej,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Karolina (Dziergowice)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Drożdże rozrobić z cukrem, dodać do mąki, jajek, mleka i soli. Ciasto wyrobić drewnianą łyżką, tak aby miało konsystencję gęstej śmietany. Następnie przykryć go ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 45 minut. W tym czasie posiekać cebulę, pokroić w kostkę kiełbasę, wymieszać z przyprawami i odstawić do czasu wyrośnięcia ciasta. Ciasto wymieszać z „nadzieniem”. Najlepiej nabierać ciasto drewnianą łyżką uprzednio maczaną w gorącej wodzie. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Wysowski bogracz na ostro
Wysowski bogracz na ostro
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 963
Omlet z miodowym kremem
Omlet z miodowym kremem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4656
Pierś z gęsi duszona z jabłkiem, w sosie miodowym
Pierś z gęsi duszona z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3701
Tuńczyk z zieleniną
Tuńczyk z zieleniną
30 min. 2 łatwy
Głosów: 95
Zakochane śniadanie
Zakochane śniadanie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 492
Spaghetti z anchovies, zielonymi oliwkami oraz tuńczykiem
Spaghetti z anchovies,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 40