Przepis konkursowy

ROLADKA DROBIOWA W SOSIE CHRZANOWYM Z OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z kurczaka, 2 szt.
szynka średnie plastry, 4 szt.
ser żółty w plastrach, 8 szt
mała czerwona papryka, 1 szt
mała żółta papryka, 1szt.
ziemniaki, 1kg
mąka, 2 łyżki
masło, 2 łyżki
mleko, 3 szkl
chrzan, 3 łyżeczki
sól, pieprz, vegeta,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Edyta (Brzeziny)
(Głosów: 105)


Zostań mistrzem kuchni

Filety umyć przekroić w poprzek i rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, ułożyć warstwę szynki, później warstwę sera na końcu po paseczku żółtej i czerwonej papryki zawinąć w roladę, z drugim filetem postępować podobnie. Gotowe roladki gotować naparze około 50 min. Gdy nie mamy garnka do gotowania na parze roladki zawijamy jak cukierek w rękaw do pieczenia wkładamy do brytfanki podlewamy wodą i tak gotujemy. Roladki wyjąć pokroić ukośnie i wykładać po 2 szt. na porcje. Ziemniaki umyć (nie obierać) obgotować około 10 min. pokroić w cząstki posypać vegetą i zapiec w nagrzanym piekarniku (200 C) około 15 min. Zrobić sos w rondelku roztopić masło i dodać mąkę lekko podsmażyć dodać mleko i chrzan, gotować około 5 min. ciągle mieszając, aby się nie przypalił doprawić do smaku. Roladki mogą być podawane jako II danie z dodatkami lub jako zimna przekąska.
Rożki francuskie bogato szpinakowe fetą doprawione
Rożki francuskie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Ruskie leniwe
Ruskie leniwe
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 120
Migdałowa poezja
Migdałowa poezja
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3725
Tort malinowy
Tort malinowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 849
Muffiny czekoladowe z budyniem
Muffiny czekoladowe z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 51
Bananowo-sernikowe marzenie z wiśniową sorbetową galaretką
Bananowo-sernikowe...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9